Dagens recept: Lime- och marängpaj

Ingredienser
1 sats pajdeg för söta degar
Fyllning
1.5 dl pressad limesaft
0.5 dl pressad citronsaft
1.75 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
3 st ägg
3 st äggulor
0.5 msk rivet limeskal
50 g kallt smör
Marängtäcke
3 st äggvitor
0.75 dl strösocker
Till servering
lättvispad grädde
Ingredienser
1 sats pajdeg för söta degar
Fyllning
1.5 dl pressad limesaft
0.5 dl pressad citronsaft
1.75 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
3 st ägg
3 st äggulor
0.5 msk rivet limeskal
50 g kallt smör
Marängtäcke
3 st äggvitor
0.75 dl strösocker
Till servering
lättvispad grädde
Gör så här:
1. Gör pajdegen efter receptet för söta degar på sidan 124. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 24 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
2. Blanda citrussaft, socker, majsstärkelse, ägg och äggulor i en kastrull. Sjud sakta under omrörning tills krämen tjocknar, den får inte koka.
3. Dra kastrullen från värmen och blanda i limeskal och smöret i små kuber. Rör tills smöret smält och låt sedan krämen svalna.
4. Sätt ugnen på 150 grader. Häll limekrämen i det förgräddade pajskalet.
5. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa smeten blank och seg.
6. Bred marängen över limekrämen. Grädda pajen i mitten av ugnen tills marängen fått lite färg, 10–15 minuter.
TILL RECEPTET!
TILL RECEPTET!